Pomoćni programi

Osim navedenih programa neophodnih za funkcionisanje računara, operativni sistem poseduje i niz pomoćnih programa koji korisniku služe za održavanje sistema. Ovi programi obično dolaze uz operativni sistem, ali za većinu njih postoje alternative nezavisnih proizvođača.

Ovi programi korisniku služe za:

Windows dodatak Attribute Changer 7.11 (petges.lu) služi za napredno podešavanje atributa fajlova

Postoji takođe i jedan skup alata koji spadaju pre u aplikativni nego u sistemski softver, a koji se instaliraju zajedno sa operativnim sistemom. To su programi za rad sa tekstom, grafikom, reprodukciju video klipova i muzike, komunikaciju putem Interneta i njima slični. Ovi programi obično imaju manju funkcionalnost od komercijalno dostupnih programa i korisniku obično služe kao „prva pomoć“ dok ne instalira specijalizovane aplikacije za te konkretne namene.

Svi elementi sajta Web'n'Study, osim onih za koje je navedeno da su u javnom vlasništvu, vlasništvo su autora i ne smeju se koristiti, u celosti ili delimično bez pismenog odobrenja autora. To uključuje tekstove, slike, ilustracije, animacije, prateći grafički materijal i programski kod.
Ovaj sajt koristi tehnologiju kolačića (cookies). Detaljnije o tome možete pročitati u tekstu o našoj politici privatnosti.