HTML i CSS Vežba 4

Skinite arhivu sa potrebnim fajlovima za izradu ove vežbe i raspakujte je u svom folderu.

Izgled urađene stranice

Početni dokument (koji se u ovom slučaju sastoji od polu-završenog HTML-a), možete otvoriti u Web Frontu na START platformi i odmah vežbati u njemu. Vežbu radite tako što menjate početni dokument, sledeći zadatke. Od ove vežbe će vam biti potreban i CSS Panel koji je integrisan u Web Front.

zad-html-004-sr

Ovde nećemo nabrajati zadatke. Sve što se traži, navedeno je u samom dokumentu. Ovaj put, naglasak je na kreiranju CSS-a. Od HTML-a je potrebno napraviti osnovnu tabelu i listu sa linkovima. Glavni izazov će biti kreiranje CSS stilova. Najviše zadataka se odnosi na box model, ali i od svega ostalog ima ponešto. Takođe će biti potrebno primeniti CSS i na tabelu.

Za stvari koje nisu zadate, pogledajte sliku (u arhivi koju skidate, nalazi se slika u većoj rezoluciji nego ovde).

Podsetnik

Rešenje

Ako niste sigurni kako da uradite neki zadatak, kompletno rešenje možete odmah pogledati ovde...

zad-html-004-sr-res
Svi elementi sajta Web'n'Study, osim onih za koje je navedeno da su u javnom vlasništvu, vlasništvo su autora i ne smeju se koristiti, u celosti ili delimično bez pismenog odobrenja autora. To uključuje tekstove, slike, ilustracije, animacije, prateći grafički materijal i programski kod.
Ovaj sajt koristi tehnologiju kolačića (cookies). Detaljnije o tome možete pročitati u tekstu o našoj politici privatnosti.