HTML i CSS Vežba 5

Skinite arhivu sa potrebnim fajlovima za izradu ove vežbe i raspakujte je u svom folderu.

Izgled urađene stranice

U arhivi sa zadatkom nalazi se slika u većoj rezoluciji nego ovde.

Početni dokument (koji se u ovom slučaju sastoji od polu-završenog HTML-a), možete otvoriti u Web Frontu na START platformi i odmah vežbati u njemu. Vežbu radite tako što menjate početni dokument, sledeći zadatke. I u ovoj vežbi ćete koristiti CSS Panel koji je integrisan u Web Front.

zad-html-005-sr

Kao i prošli put, zadaci su navedeni u samom dokumentu. Dokument je dat kao polu-završeni HTML, a naglasak je na kreiranju CSS-a. Od HTML-a je potrebno napraviti kompleksnu tabelu i listu sa podstavkama. Glavni izazov će biti kreiranje CSS stilova. Osim HTML selektora, pravićemo i selektore klase, ID selektore i pseudo-klase. Druga velika stvar vezana za CSS je pozicioniranje - relativno, apsolutno i fiksno. Sam CSS po prvi put neće biti definisan u HTML dokumentu, već u posebnom fajlu.

Podsetnik

Rešenje

Ako niste sigurni kako da uradite neki zadatak, kompletno rešenje možete odmah pogledati ovde...

zad-html-005-sr-res
Svi elementi sajta Web'n'Study, osim onih za koje je navedeno da su u javnom vlasništvu, vlasništvo su autora i ne smeju se koristiti, u celosti ili delimično bez pismenog odobrenja autora. To uključuje tekstove, slike, ilustracije, animacije, prateći grafički materijal i programski kod.
Ovaj sajt koristi tehnologiju kolačića (cookies). Detaljnije o tome možete pročitati u tekstu o našoj politici privatnosti.